Balatoni különdíjak az Év Háza díjátadón


2024.09.19 - Balatonica
balatonfüred ófalu lakópark

Az Év háza díjakat szerda este adták át a Symbol Budapestben. A szakmai pályázaton családi ház, valamint középület kategóriában oszt ki fődíjat a zsűri. A különdíjakból hármat balatoni épületekért ítéltek oda.




A pályázatot évről-évre a Magyar Építész Kamara (MÉK) és a Magyar Építőművészek Szövetsége (MÉSZ) szakmai védnökségével írják ki, fenntartását pedig az építőipar legnagyobb gyártóinak együttműködése és támogatása teszi lehetővé. Idén 22 középület, 20 családi ház és 5 társasház terveit nevezték a pályázatra. Családi ház kategóriában a fődíjat Földes László és Nusszer Diána kapta egy téglaburkolatos, magas építészeti és lakóminőséget képviselő, Nagykovácsiban álló családi ház tervezéséért, míg a legjobb középületért járó díjat Gereben Péternek és Marián Balázsnak, a budapesti BGE Központi Könyvtár és Hallgatói Központ tervezőinek ítélte oda a zsűri.

A Leier főtámogatói különdíjat Varga Tamás DLA vehette át a balatonfüredi Ófaluban épült társasházegyüttes tervezéséért. A zsűri a füredi településszövet történeti hagyományainak követését és a mai igényeknek megfelelő, magas színvonalú, térkapcsolataiban választékos kialakítását értékelte (lásd címlapkép). Míg a MÉSZ szakmai különdíját Lukács István, Vikár András, Gál Árpád és Bencsik Tamás vehette át a balatonfüredi Modern Műtárért (lásd lent). A közönségszavazáson társasház kategóriában pedig a Szepesi János által tervezett balatonakarattyai villapark kapta a legtöbb voksot.

 

 

Forrás: hirbalaton, Fotó: Év Háza Facebook

KAPCSOLÓDÓ

>> Hol találjuk az Év Balatoni Házait?

>> Nagykiállítás mutatja be Veszprém egyedi értékeit