Balatonfondo: kerékpáros ünnep a Balaton-felvidéken


2024.08.29 - Balatonica
kerékpáros verseny felülnézetből

A Balatonfondo 2024-es rendezvénye számos újdonsággal várja a kerékpározás szerelmeseit, így például az útvonal is kibővül. Idén új helyszínről, a balatonfüredi Vitorlás térről rajtonak a versenyzők szeptember 14-én, és érinteni fogják a környék ékkövét, Tihanyt is.




2024-ben újdonságokkal indul a KÉSZ Group Balatonfondo kerékpárverseny.

A két, eltérő hosszúságú távon megrendezett eseményen már az első évben, 2023-ban is 1.300 induló vett részt. A verseny sikeressége többek között annak is köszönhető, hogy a Balaton-felvidék páratlan természeti látványt nyújt a versenyzőknek. A hazánkban egyedülálló módon, a közutakon kijelölt pálya végig lezárásra kerül, valamint a rendőrség által biztosított.

A 140 kilométeres hosszú-, valamint a 74 kilométeres rövidtáv az alkalmi kerékpárosoktól a profi versenyzőkig minden érdeklődő számára biztosítják a felkészültségéhez és erőnlétéhez leginkább megfelelő kihívást. A versenyen az év többi napján nem megvalósítható autómentes, nyugodt környezetben kerékpározhat bárki.

A Balatofondo résztvevőit számos frissítő állomás, ingyenes parkolás, attraktív rajtcsomag és értékes tombola is várja. A fődíj egy 1 millió Forint értékű Cervelo karbon országúti kerékpár.

 

 

Forrás: csodalatosbalaton, Fotó: balatonfondo FB

KAPCSOLÓDÓ

>> Zenés-kerékpáros túra a Magyar Tavak Fesztiválján

>> Hamarosan rajtol a Balaton Bike Derby 2024!