Az olvasás és a Balaton is oldja a stresszt


2024.09.09 - Balatonica
olvasó nő csónak könyv

A jó idő miatt rengetegen vannak szeptemberben is a Balatonon, a strandkönyvtárak viszont már bezártak, ugyanakkor olvasni a parton ilyenkor is inspiratív lehet. Ezért egy olvasást népszerűsítő akció keretében vasárnap reggel, 100 darab könyvet „veszítettek el" a parközeli strandokon, éttermek közelében.




Az első könyveket Siófokon, Balatonalmádiban, Alsóörsön és Keszthely környékén hagyták el, annak érdekében, hogy a szeptemberi meleget élvező gyerekek és szülők figyelmét felhívják az olvasás jótékony hatásaira.  

Az akcióba bevonták a balatoni mesehőst, Füred Kapitányt is, aki egy levelet is hagyott a könyvek mellett. „Ezt a könyvet szándékosan veszítettem el. Ha megtaláltad, olvasd el, majd veszítsd el Te is! "  A levélben felhívják a szülők figyelmét az olvasás jótékony hatásaira:  „Lassan itt a rossz idő, gyermeked  jóval kevesebbet lehet a szabadban, de a könyvek segítségével, a képzelet szárnyán ilyenkor is utazhat, ha  izgalmas olvasni valót adsz majd a kezébe."

A szülők figyelmét  arra is felhívják, hogy nem csak a gyerekeknek, de a felnőtteknek is érdemes többet olvasni, több kutatás azt bizonyítja, hogy, napi 6 perc olvasás 63 százalékkal csökkenti a stresszt

 

 

KAPCSOLÓDÓ

>> Tojásfutam és Füred Kapitány

>> Télen-nyáron olvasás: 3 balatoni könyvtár