Az európai és a dél-amerikai zene randevúzik Pápán


2024.07.08 - Balatonica
pápa kastély zenekar

Július utolsó előtti vasárnapján különleges zenei programra várja a hallgatóságot a Pannon Ifjúsági Zenekar Pápán, a lenyűgöző Esterházy-kastély udvarán: az elmúlt évszázadok dél-amerikai és európai zenéje ad egymásnak randevút az együttes tolmácsolásában.




A Pannon Ifjúsági Zenekar a régió négy országának (Szlovákia, Magyarország, Németország, Ausztria) kimagasló tehetségű fiatal zenészeiből áll. A Young Pannonian Spirit in Dialogue with Tango című programban Schuberttől Villa-Lobosig, Bartóktól Piazzolláig ívelnek a kontinensek közötti /tánc/zenei hidak, megmutatva, hogy ami földrajzilag távol esik egymástól, az művészeti értelemben nagyon is összetartozik. Az együttest és a koncertet támogató Esterházy Magyarország Alapítvány régóta kiemelt feladatának tekinti olyan fiatal művészek és együttesek támogatását, akik/amelyek a műfaj nagyköveteiként járulnak hozzá Európa és a világ zenei kultúrájának gazdagításához, illetve a zenén keresztül az országokat összekötő kulturális kapcsolatok elmélyítéséhez.

A koncert időpontja és helyszíne: 2024, július 21. 18 óra, a pápai Esterházy-kastély udvarán

A projektvezető Katarina Budimaier egy külön zenei meglepetéssel is készül a koncert előtt. Az érdeklődők a kastélyban 16 órakor kezdődő tárlatvezetés részeként a kápolnában kamarazenei koncerten hangolódhatnak az esti programra. A minikoncert egyben az első állomása a tárlatvezetésnek, amely utána a megszokott módon folytatódik a kastély enteriőrjében. 

Az esti koncert programja:  

Witold Lutosławski: Nyitány vonósokra // Franz Schubert: Öt német tánc (1., 2. és 5. tánc) // Bartók Béla: Román népi táncok vonószenekarra // Heitor Villa-Lobos: Preludió - Bachianas Brasileiras n. 4 // Astor Piazzolla: A Buenos Aires-i négy évszak, Verano Porteño (Nyár), Otoño Porteño  (Ősz) // Heitor Villa-Lobos: Bacchiana Brasileiras n. 5 (ária) // Astor Piazzolla: A Buenos Aires-i négy évszak, Invierno Porteño (Tél), Primavera Porteña (Tavasz) // Astor Piazzolla: Fuga y Misteri

A programot rossz idő esetén is megtartják. /Esőhelyszín: a pápai Zsinagóga épülete/ A koncert belépőjegy nélkül látogatható!

 

 

Forrás és fotó: Pannon Jugendorchester (Josef Siffert)

KAPCSOLÓDÓ

>> TÉLI SZTÁRKONCERTEK KOMOLYZENE-RAJONGÓKNAK

>> EZEKEN A HELYEKEN PEZSDÍTŐ KOMOLYZENE VÁR A NYÁRON