A lellei BL YachtClubon mentőmellényállványt avattak


2024.08.17 - Balatonica
mentőmellény kikötő

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ) felállította 9. mentőmellényállványát Balatonlellén. A mentőmellényt formázó állványon 12 darab gyerekméretű mentőmellény található, melyet a gyerekek ingyenesen használhatnak, amíg a strandon tartózkodnak.




A lellei BL YachtClubon kívül Balatonlellén még a Napfény Strandon és a BAHART kikötőben, Siófokon a Nagystrandon, Balatonalmádiban a Wesselényi Strandon, Balatonakarattyán a Bezerédj Strandon, Alsóörsön a Községi Strandon, Keszthelyen a Városi Strandon, valamint Gyenesdiáson a Diási Játékstrandon érhetők el a biztonságos fürdőzést támogató VMSZ-mentőmellényállványok.  

Az állványt könnyű megtalálni, mert egy óriási, narancssárga mentőmellényt formál. A figyelemfelkeltő kialakítás felkiáltójelként is szolgál, így jelezve, hogy a lehető legnagyobb biztonságot nyújtó eszközt adjuk a gyerekekre a vízpartokon. Az állványokon mentőmellények találhatók, melyek nem keverendőek össze a gallér nélküli, úgynevezett úszást segítő vagy sportmellényekkel. A gallérnak nagyon fontos funkciója van: kint tartja a bajbajutott fejét a vízből, így az nem lélegzik be vizet a légutaiba. A mentőmellényeket úgy alakították ki, hogy ha a viselőjük arccal lefelé esik a vízbe, a mellény automatikusan átfordítja a hátára és kiemeli a fejét.

 

 

Forrás: hirbalaton, Fotó: unsplash / VMSZ fb

KAPCSOLÓDÓ

>> Újra úszhatunk a balatonboglári sportközpontban

>> Nemzetközi Vasútmodell Kiállítás a füredi állomáson