GasztroFok Ősz: teljes lesz a siófoki kulináris kínálat


2024.10.19 - Balatonica
kockás abrosz borospohár balatonpart

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén már 3 alkalommal is megrendezésre kerül a siófoki gasztroesemény! Az áprilisi GasztroFok tavasz és a szeptemberi GasztroFok nyárutó után érkezik november eleji GasztroFok ősz, az évszak speciális kínálatával.




Tavaly ősszel indult útnak Siófokon a GasztroFok elnevezésű kulináris összefogás, mely a térség gazdag bor- és gasztronómiai kínálatát hivatott bemutatni. Az esemény keretein belül az érdeklődőknek lehetőségük van „körbekóstolni” a résztvevő vendéglátóhelyek erre az alkalomra összeállított menüsorát Széplaktól Sóstóig, Kilititől Szabadiig, bevonva a helyi termelőket is.  A kezdeményezés elindításával a városvezetés célja az volt, hogy az egész éves Balaton szemléletet erősítse, valamint az, hogy Siófok felkerüljön a régió gasztro-térképére.

A kínálatban egyaránt megtalálhatóak helyi termelők, pincészetek, a legmagasabb kategóriás gourmet éttermek, streed food ételeket vagy desszerteket kínáló szolgáltatók is. Így biztosan mindenki talál az ízlésének megfelelő választási lehetőséget. A tavaszi menüsor tojásos mókával, kalácsokkal és tradicionális halételekkel tűnt ki, a nyárutós kiadásban az év strandételeit falatozhattuk végig, és végül a novemberi résztvevőkről a szervezők hamarosan szintén lerántják a leplet. Ami biztos, hogy egyedi ízvilággal és kedvezményes ajánlatokkal várnak a helyi vendéglátósok! A mottó továbbra is: SIÓFOK EGÉSZ ÉVBEN VÁR!!

 

 

Forrás: csodalatosbalaton, Fotó: pixabay

KAPCSOLÓDÓ

>> Újra Gasztrohegy: az őszi erdő finomságaival várnak!

>> A 2024-es év pezsgője balatoni furmintból készült