A BAHART új hajói rangos nemzetközi díjakat nyertek


2024.07.27 - Balatonica
bahart hajó

Az esztétikus kialakítású és a legkorszerűbb előírásoknak megfelelő négy új balatoni hajó alig néhány hónappal forgalomba állítása után máris rangos nemzetközi elismeréseket vívott ki. A Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) flottájának büszkeségei a világ legrangosabb design díját, a RED DOT Design Awardot, valamint a neves nemzetközi iF Design díját érdemelték ki.




A Red Dot Design Award a világ egyik legrangosabb nemzetközi design díja, amelyet az ipari formatervezés kiválóságai nyerhetnek el. A verseny közel 70 éves múltra tekint vissza és azóta minden évben számos termék, projekt és koncepció nyeri el ezt a rangos elismerést, melyet idén termékdesign kategóriában a BAHART új hajói is kiérdemeltek.

Az iF International Forum Design által 1953-ban alapított díj szintén a világ egyik legfontosabb design elismerésének számít, melynek díjazottjai nemcsak nemzetközi elismerésben részesülnek, hanem munkáikat bemutatják az iF World Design Guide-ban, valamint az iF Design kiállításokon is. A nyerteseket kiemelkedő design-minőségük és innovációjuk alapján választják ki, melyek közé idén a BAHART hajói is bekerültek.

A két új katamarán és a két új komp is megkapta mindkét elismerést, melyet az utaskényelem, a nagy kapacitás, a fenntarthatóság, valamint a biztonságosság szempontjából is kiemelkedő működésüknek, valamint üzemanyag-hatékonyságuknak köszönhetnek. Emellett a hajók modern megjelenése és funkcionalitása is nagyban hozzájárult a díj elnyeréséhez. Gratulálunk!

 

Forrás: hirbalaton, Fotó: facebook

KAPCSOLÓDÓ

>> SÉTAHAJÓRÓL NÉZHETJÜK A KÉKSZALAG RAJTJÁT A FÜREDI KIKÖTŐBEN

>> TRIPLÁZOTT AZ 56. KÉKSZALAG NYERTES CSAPATA