4 balatoni program a 4 napos hétvégére


2024.08.04 - Balatonica
zöld háttér lóherék

Kinek mit jelentenek az augusztus 20-i ünnepek? A balatoni bőséges programkínálat alapján minden szép és jó, ha szól a zene, folyik a bor, táncra perdül az utca és lövik a tűzijátékot. Idén mindezt kivételesen 4 teljes napon át művelhetjük a Balaton számtalan népszerű településén.




alsóörs

Idén 30. alkalommal kerül megrendezésre Alsóörs ikonikus rendezvénye, a Nyárbúcsúztató és Vendégmarasztaló Fesztivál 2024 augusztus 16-20. között. Az 5 napos fesztiválon esténként ingyenes koncertekkel várják a közönséget a Sirály parkban, fellép többek közt Koós Réka, Pál Dénes és Király Viktor is! Augusztus 20-án ünnepi műsorral, tűzijátékkal és utcabállal köszöntik az Államalapítás Ünnepét. A gasztronómia sem maradhat ki a fesztivál kínálatából: finomabbnál finomabb ételeket kóstolhatnak a vendégek, és a helyi bortermelők boraiból is kóstolhatnak. 

 

csopak

Idén augusztus 17-20. között kerül megrendezésre a Csopak Napok, a település legnagyobb fesztiválja. 4 napon keresztül színes programokkal várják a szórakozni vágyókat a Strand előtti nagyparkolóban. Az esti koncerteken fellép a Sakk Matt Company és a Rulett Együttes is. A rendezvényen az esti koncerteken kívül helyi termelők borai lesznek kóstolhatók, és gasztronómiai fogásokból sem lesz hiány. A borversenyen is díjazott borosgazdák hatalmas borkínálattal kedveskednek a bor kedvelőinek, hogy mindenki megtalálja a kedvenc fajtáját és évjáratát. Augusztus 20-án utcabállal és tüzijátékkal várják az ünnepelni vágyókat.

 

hévíz

Idén is megrendezik a Hévízi Bor- és Gasztrokorzó fesztivált Hévízen! Öt napon át zenés és táncos programok a bor körül. Finom nedűk, jéghideg fröccsök, megújuló gasztronómiai kínálat, kézművesek, gyerekprogramok, és az idősebbeket is megszólító művészek várják az érdeklődőket a Rákóczi utcában. Az esti koncerteken fellép Szulák Andrea, Dér Heni és az Unisex is! Lesz még néptánc és István, a király.

 

tapolca

2024 augusztus 16-20. között kerül megrendezésre Tapolca legnagyobb nyári rendezvénye a Tapolcai Ünnepi Napok és Borhét! Az ingyenes koncerteken fellép többek közt a 4S Street, és az Irie Maffia is, de lesznek irodalmi programok, gyerekműsorok, valamint gazdag kézműves és gasztronómiai kínálat is. Borok végtelen választéka és számtalan élmény várja idén azokat, akik az augusztus 20-i hosszú hétvégén Tapolcára látogatnak. Az Ünnepi Napok programkínálatában a kulturális programokon kívül lesz irodalmi séta, felvonulás, labdarugó kupa, de még pörköltfőző verseny is.

 

 

Forrás: HelloBalaton, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> Csodaszép alkotás lett Magyarország Tortája

>> Így készült az idei Szent István-napi kenyér