3 balatoni kuriózum a Múzeumok Éjszakáján


2024.06.20 - Balatonica
museum front

Június 22-én kerül megrendezésre a Múzeumok Éjszakája, ahol az elmúlt évekhez hasonlóan hihetetlen programdömping vár. Számtalan balatoni város kapcsolódik be az országos rendezvénysorozatba, bőséges a választék a tóparti helyszíneken is. Mutatunk belőle hármat.




Gyertafényes hangverseny Szántódon

A Múzeumok Éjszakája keretében az Élő Major 200 éves Szent Kristóf-kápolnájábanban gyertyafényben hallgathatjuk meg Chopin, Liszt, Bach és Beethoven legszebb dallamait Teleki Miklós Artisjus-díjas zongoraművész tolmácsolásában. Az igazán különleges hangulatú esemény este 21:30-kor kezdődik és fáklyák fénye fogja mutatni az utat a gyertyákkal kivilágított kápolnához!

 

Esti tárlatvezetés a Folly Arborétumban

Este 19.30-kor ingyenes tárlatvezetés Kállai Mártonnal az „Évgyűrűkben őrzött történetek - Magyarország fáinak titkos meséi” című fotókiállítás alkotójával – varázslatos séta a badacsonyi kertben mesés képek és legendás fák között. Továbbá borséta pincelátogatással, szentivánéji borvacsora és holdfénytúra.

 

Ókori luxus Nemesvámoson

Éjszakai fényűzés Aper, a római lovag villájában. A Villa Romana Balaca Régészeti Park este 8-tól kifulladásig ókori hagyományőrzéssel és kelta táborral várja a látogatókat. Lesz római piac, kelta harci kiképzés és az ókori szépségipar titkai. A múzeumpedagógiai foglalkozásokon belül készíthetünk római drótékszereket, korabeli olajmécsest, valamint kiróbálhatunk múltidéző kockajátékokat, vagy akár VR-szemüveggel is felfedezhetjük a 4. századi villa fényűző mindennapjait.

 

Forrás: likebalaton / hirbalaton, Fotó: unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> A BALATONI MÚZEUM TERVEI AZ ÚJ ÉVRE

>> KLASSZ VIDÉKI MÚZEUMOK A MAGYAR GASZTRONÓMIÁRÓL